Behandeling en bescherming

geniet optimaal van je meubels

Onze meubels kunnen op diverse manieren behandeld worden. Dit kan ter bescherming of als verfraaiing. Zo geeft bijvoorbeeld een wash-behandeling een bijzondere look aan een meubel maar beschermt deze tevens het hout. Hieronder vind je enkele vormen van behandelingen die wij zelf aanbieden of welke je zelf kunt toepassen op onze meubels.

Vernis

Op aanvraag door ons aan te laten brengen

Kleur: kleurloos
Effect: hout wordt dieper van kleur en iets donkerder.
Voor binnengebruik.

Een aanrader voor bijvoorbeeld tafelbladen. Vernis beschermt goed tegen vocht en vuil en is makkelijk te reinigen. Er is keuze in een matte vernis tot aan sterk glanzende vernissen.

Wash

Via onze webshop als optie te bestellen bij een meubel.

Kleur: white-wash, grey-wash of black-wash. Andere kleuren op aanvraag.
Effect: verkleurt het hout en geeft een verwassen effect maar behoudt tevens de matte originele uitstraling van hout.
Voor binnen en buiten.

Wij geven de meubels een wash-effect met een speciale buitenmeubel olie. Dit is een gekleurde olie die diep in het hout dringt. Er komt hierdoor geen buitenlaag op het hout te zitten (dat is wel bij vernis en beits). Na het aanbrengen van deze meubelolie geeft dit een ‘verwassen’ effect, wat ook wel ‘wash’ wordt genoemd. Omdat olie diep in het hout dringt geeft dit een goede bescherming.

Wash-behandeling op sloophout planken
Van links naar rechts: naturel, white-wash, grey-wash en black-wash.

Beits

Op aanvraag door ons aan te laten brengen

Kleur: kleurloos, half dekkend of volledig dekkend.
Effect: transparante beitsen geven hout een diepere kleur (vergelijkbaar met vernis). Je hebt ook volledig dekkende beitsen.
Ideaal voor buitenmeubels.

Beits trekt in het hout en beschermt hierdoor goed de buitenkant tegen weersinvloeden. Het grote voordeel van beits is dat deze een ademend effect heeft. Vocht kan dus niet in het hout trekken, maar kan er nog wel uit.
Beits is er in alle kleuren, dekkend of half dekkend of gewoon helemaal transparant.

Nano anti-vlek en vocht coating

Via onze webshop als optie te bestellen bij een meubel.

Kan worden gecombineerd bij een wash-behandeling en is ideaal voor een dubbele bescherming.

Kleur: volledig kleurloos (na opdroging niks van te zien)
Effect: onzichtbaar
Voor binnen en buiten.

Deze coating vormt een minuscule ondoordringbare laag (nano-coating) op een meubel. Deze laag weert alles aan de buitenkant, maar zorgt er wel voor dat hout kan blijven ademen. Het grootste voordeel is dat je na het aanbrengen niet ziet dat het erop zit. Dat is erg wenselijk wanneer je hout zo origineel mogelijk wilt houden.

Naast dat deze coating het hout beschermt, is het ook nog eens vocht-afstotend. Vocht wordt zoals een tegenpool van een magneet afgestoten.
Deze biologisch afbreekbare coating kan dmv een spray-fles worden aangebracht. Erg makkelijk zelf te doen.

Algemene bescherming van houten meubels (buiten)

Natuurlijk zijn er diverse manieren om houten producten te beschermen maar ook belangrijk is om houten meubels niet langdurig bloot te stellen aan water en vocht. Zorg er voor dat houten tafelpoten niet in een plas water blijven staan (zorg dat deze op plastic kunststof staan) en dat er geen plas water op een houten blad blijft liggen. Zet meubels in de winter binnen of zorg dat ze afgedekt worden door bijvoorbeeld tuinmeubelhoezen. Behandel buitenmeubels jaarlijks met een beschermend middel om er langdurig van te genieten.